Ontvang wervingstips!

Wil je vrijblijvend tips ontvangen hoe personeel te werven zonder recruitmentbureau?

Ja, graag!

Lead formulier

Onderwijspersoneel is wél te vinden

Lentiz is een onderwijsgroep die bestaat uit acht scholen voor voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en zes scholen voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in Schiedam, Vlaardingen, Barendrecht, Middelharnis, Bleiswijk, Midden-Delfland en het Westland. Ruim 7500 leerlingen en studenten volgen onderwijs bij Lentiz. En om die allemaal volwaardig op te kunnen leiden is heel wat assistentie nodig.

Bij Lentiz werken ruim 850 mensen in ongeveer 25 verschillende functies. Driekwart is docent, de rest behoort tot het zogeheten onderwijsondersteunend personeel (OOP): teamleiders, directeuren, conciërges, administratieve medewerkers enzovoort.

“Je hebt er uiteindelijk maar één nodig. Tot op heden is het steeds gelukt die ene te vinden….”

Xander van de Velde, als een van de vijf HR-adviseurs verbonden aan Lentiz, is mede verantwoordelijk voor de personeelswerving. ,,Vacatures verspreiden we via LinkedIn, via Indeed, via eigen website en via Meesterbaan, een vacaturesite voor het onderwijs. Maar je wilt in deze huidige tijd alle opties meenemen. En dus hebben we Omwerven in de arm genomen.”

Bij Omwerven zetten ze social media anders in, weet Van de Velde. ,,Ze zoeken bewuster. Ze maken daar specifiek gebruik van profielen. Dan ben je gelijk een stap verder. Met bepaalde triggers weten ze onze doelgroep snel te vinden. Zijinstromers zijn bij ons welkom, mits gemotiveerd maar dat spreekt voor zich. De omscholing tot bevoegd docent wordt contractueel geregeld. Maar zijinstromers, die vind je niet zomaar. Omwerven lukt dat vaak wel. Door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat een vacature voor een wiskundedocent in beeld komt bij iemand die wiskunde als hobby heeft en openstaat voor een nieuwe uitdaging.”

Vooralsnog lukt het Lentiz alle vacatures te vervullen. ,,Maar de personeelswerving wordt steeds lastiger. We hebben geen kandidaten over, je kunt tegenwoordig niet kiezen uit meerdere geschikte sollicitanten per functie. Je hebt er uiteindelijk maar één nodig. Tot op heden is het steeds gelukt die ene te vinden. Ik heb het idee dat we door Omwerven tegenwoordig net wat meer sollicitanten uit de regio hebben. Uit het Westland, uit Schiedam, uit Vlaardingen. De ervaring leert dat personeel dat dichtbij woont, gemiddeld langer werkzaam blijft. Een langere afstand blijkt nogal eens een obstakel in deze drukke regio. Te laat komen is not done voor een docent. Omwerven legt ons geen windeieren.”

Wil jij ook personeel vinden?

Stuur mij de werkwijze Gratis wervingsscan