Ontvang wervingstips!

Wil je vrijblijvend tips ontvangen hoe personeel te werven zonder recruitmentbureau?

Ja, graag!

Lead formulier

Omwerven zorgt voor de juiste nanny’s bij Kinderopvang Thuis

Kinderopvang Thuis brengt kinderopvang bij ouders thuis. Een nanny (gastouder aan huis) richt zich exclusief op de zorg en begeleiding van kinderen. Ouders kunnen gaan werken met het gevoel dat het leven thuis gewoon doorgaat. De nanny of gastouder is er voor de kinderen. Voor de opvoeding en natuurlijk voor de verzorging zoals (warm) eten, badderen en begeleiden naar sport-, hobbyclub of spelen bij vriendjes.

“Goed wat betreft snelheid en de persoonlijke aanpak”

Kinderopvang Thuis biedt door een samenwerking met gastouderbureau Kroostopvang de mogelijkheid om als ouder(s) samen te werken met een nanny in loondienst. Dit heeft verschillende voordelen voor zowel de nanny’s als de ouders. Zo bouwen de nanny’s op deze manier een pensioen op en kunnen de ouders rekenen op een bestendige relatie zonder zorgen.

Bij Kinderopvang Thuis staan regelmatig vacatures open voor nieuwe nanny’s. Annelies Verbeek is houder van Kinderopvang Thuis en heeft eerder Omwerven ingeschakeld voor de werving via social media. Dit besloot ze nu weer te doen dankzij de snelle reactie en het vaste aanspreekpunt bij Omwerven. Dit bedrijf is gespecialiseerd in vacaturemarketing. Op basis van een online vragenlijst, die in tien minuten tijd is ingevuld, wordt o.a. een social media-campagne gemaakt met als doel de vacature zo snel mogelijk te vervullen.

Annelies had voorafgaand aan de samenwerking met Omwerven de verwachting dat ze meer reacties op hun vacatures gaan ontvangen. Ze wordt tijdens de wervingscampagne op de hoogte gehouden van de resultaten. Van een persoonlijk adviseur ontvangt ze elke twee weken een evaluatie met de laatste cijfers. “Goed wat betreft snelheid en de persoonlijke aanpak,” aldus Annelies over Omwerven.

Kinderopvang Thuis voelt zich betrokken bij de nanny’s, de kinderen en hun ouders. De klik tussen de nanny en het gezin is daarbij heel erg belangrijk. Bijna net zo belangrijk als een match tussen een bedrijf en werknemer. Met de wervingscampagne van Omwerven wordt de vacature onder de aandacht gebracht bij de juiste kandidaten. Annelies ervaart de samenwerking als ‘fijn’ en vindt dat Omwerven ‘zich onderscheidt door een persoonlijke benadering’.

Wil jij ook personeel vinden?

Stuur mij de werkwijze Gratis wervingsscan