Ontvang wervingstips!

Wil je vrijblijvend tips ontvangen hoe personeel te werven zonder recruitmentbureau?

Ja, graag!

Lead formulier

Hoe creëer je aantrekkelijk vacatures met meer conversie?

Een vraag die velen van ons niet altijd goed weten te beantwoorden terwijl vacatures de leidraad vormen binnen de recruitmentwereld. Hoe krijg je aandacht in een tijdperk waar iedere organisatie worstelt om op te vallen bij de doelgroep? Deze blog geeft antwoord op de vraag en biedt tips zodat jij als recruiter jouw vacatures uniek, zichtbaar en onderscheidend kan maken! Om te beginnen een handige weetje die jij moet weten om jouw vacatures succesvol te maken…

De toevoeging van een video op vacature kan de conversie met 80% verhogen.

Video trekt aandacht en zegt meer dan miljoen woorden
Uit onderzoek blijkt dat zo’n 80% van de ondervraagden een functieomschrijving beter begrijpen als deze door de recruiter wordt omschreven in een gesproken video. Als je geen video hebt als recruiter, dan verklein je de kans om je potentiële kandidaten te bereiken. Ongeveer 55% van de mensen bekijkt elke dag video’s en 65% van de mensen bekijkt meer dan 75% van een video. De informatie die jij als recruitmentbureau wil overbrengen door middel van een video komt veel beter over bij jouw potentiële kandidaten, ongeacht actief werkzoekenden of juist latent werkzoekenden.

Wist je dat de waarde van één minuut video 1,8 miljoen woorden is en wist je dat social video 1200% meer shares genereert dan tekst en afbeeldingen gecombineerd?

GIF’s zijn terug van weggeweest
Een GIF wie kent dat nu niet? Een GIF is net als ander bewegend beeld, perfect om aandacht te trekken, iets duidelijk te maken en een verhaal te vertellen. Anders dan bij de video heeft een GIF geen geluid en hoeft de beweging niet gestart te worden via een startknop. Sociale media kanalen hebben de GIF omarmd, zo kan jij als recruiter jouw ’tweets’ met GIFjes delen en op Facebook jouw vacatures laten opvallen. Bekijk je een video via je mobiel, dan moet je je smartphone roteren terwijl dit bij GIFjes niet hoeft. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker is om GIFjes te gebruiken in jouw communicatie naar de potentiële kandidaten. Doordat GIFjes opvallen blijft de boodschap extra goed hangen bij de potentiële kandidaten.

Wist je dat GIFjes twee keer zoveel engagement opleveren als statisch beeld?

Ouderwets opvallen is tijdloos
Je vraagt je waarschijnlijk af wat er met ouderwets wordt bedoelt? Maar met de juiste woorden, goede titels, correcte spelling en pakkende (sub)koppen krijg jouw vacature de aandacht die het verdient. Het blijkt zelfs dat in 80% van de gevallen de lezer of in dit geval de potentiële kandidaat niet verder komt dan de titel. Slechts 20% leest door. Tevens is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de spelling. De wereld stikt van de taalnazi’s; mensen die zich storen aan taalfouten, voornamelijk kandidaten met een hogere opleiding zijn vaker geneigd vacatures niet te (uit)lezen. Loop deze kandidaten niet mis door foutjes die makkelijk voorkomen kunnen worden!

Er komen dagelijks nieuwe vacatures bij, onderscheidt jouw vacature door een vacaturetekst te schrijven die leuk en interessant zijn om te lezen. Een goeie tekst leest lekker weg en komt snel tot zijn doel. Maar wat is leuk?

In het algemeen kun je zeggen dat duidelijk leesbare zinnen, begrijpelijk taalgebruik en eenvoudige zinsconstructies een tekst fijn leesbaar maken. Je hebt maximaal 10 seconden om je lezers aandacht te pakken. Dat komt neer op ongeveer 20 woorden. Dit betekent dat jouw eerste alinea van je vacaturetekst bepaalt of je potentiële kandidaat aanhaakt of niet. Wat tevens helpt om jouw vacatures aantrekkelijker te maken is het integreren van een medewerkersbeleving in je tekst, op deze manier vergroot jij de aandacht van je potentiële kandidaten nog meer. Vergeet niet om aan het einde van jou vacaturetekst altijd een pakkende call-to-action te plaatsen. Potentiële kandidaten zullen dan sneller geneigd zijn om te solliciteren

Wist je dat goed geschreven content een gigantische impact heeft op de vindbaarheid van je website, een goede tekst kan namelijk je SEO campagne maken of breken.

Inmiddels bezit twee derde van de wereldbevolking een mobiele telefoon, waarvan zo’n 100 miljoen smartphones. Een gemiddelde gebruiker is 6 uur per dag online. En de aantallen blijven stijgen en steeds meer bedrijven weten hun weg te vinden of beter gezegd: kunnen er niet meer omheen. Want waar je doelgroep is, daar moet jij zijn!

Onthoudt wel, het is heel erg afhankelijk van jouw doelgroep op wat voor manier jij jouw vacatures kan doen opvallen. GIFjes doen vooral goed onder een relatief jonge doelgroep. Zet geinige gifjes dus zeker niet in wanneer je bijvoorbeeld een vacature hebt over een juridische positie met een al even serieuze doelgroep. Maar zorg er wel ten alle tijden voor dat jij als recruiter jezelf inleeft in jouw potentiële kandidaten zodat jij aansluitende content kunt leveren.

Goede content die potentiële kandidaten triggeren leidt naar een hogere conversie, een betere branding en het zorgt natuurlijk dat jij en jouw onderneming lekker opvalt. #Val op!

Blijf op de hoogte van onze actuele blogs, nieuwsbrief en tips en tricks, schrijf je in! Jouw online recruitmentstrategie uit handen geven? Dat kan! Onze experts staan altijd voor je klaar. Schrijf je in voor de werkwijze!

Wil jij ook personeel vinden?

Stuur mij de werkwijze Gratis wervingsscan